/Tarzani i ditëve tona: Njihuni me njeriun që kaloi 41 vite të jetës së tij në xhungël. Ushqimet e rregullta të përditshme do të tmerronin shumicën e njerëzve!

Tarzani i ditëve tona: Njihuni me njeriun që kaloi 41 vite të jetës së tij në xhungël. Ushqimet e rregullta të përditshme do të tmerronin shumicën e njerëzve!

Në vitin 2013, bota u trondit nga një rast i njerëzve të gjetur në pyjet e thella te krahines Tay Tra të Quang Ngai. Ky rast ishte befasues sepse ata ishin në pyll për më shumë se 40 vjet.

Ho Van Lang, 44 vjeç, dhe babai i tij Ho Van Thanh, 85 vjeç, u zbuluan se kishin jetuar më parë në pyje për 41 vjet. Ata kishin ikur nga shtëpia e tyre gjatë luftës së Vietnamit katër dekada më parë në xhungël ku mësuan të mbijetonin duke fituar aftësitë për të gjuajtur dhe për të ndërtuar strehë për veten e tyre.
Ho Van Lang duke treguar mjetet e tij të bëra nga predha.

Ata u zbuluan nga një grup vendasish që udhëtonin nëpër rajonet pyjore të thella në lagjen Tay Tra të provincës Quang Ngai, në Vietnamin qendror. Të dy babai dhe djali mezi ishin në gjendje të komunikonin , djali dinte vetem disa fjalë të dialektit lokal, ndërsa babai i tij ishte plotësisht i shurdhër.transmeton 10gjera.com.

Autoritetet në Vietnam kishin konfirmuar se jetonin një jetë të rregullt, por Ho Van Thanh së bashku me djalin e tij të vogël kishin ikur dhe kërkuan strehim të thellë brenda pyjeve. Ata dyshuan se tronditja e shkaktuar nga një shpërthim në minierë, i cili fshiu pjesën tjetër të familjes së tij, e detyroi të fshihej në xhungël.
Ho Van Lang i cili kishte kaluar mbi 40 vjet në xhungël bën një udhëtim emocional në botën e civilizuar.

Babai i Ho Van Lang kishte mbajtur pantallonat e ushtarit të tij të palosura mirë në një cep të shtëpisë së tyre të pemës e cila ndodhej 5 metra mbi tokë. Përveç pantallonave ishte një pallto e vogël e kuqe që besohej të ishte ajo që djali i tij kishte veshur ditën që ikën.transmeton 10 gjera.com.

Ata mësuan të blinin ushqim dhe të vendosnin kurthe për kafshë të vogla, të tilla si minjtë , të cilët do ti kapnin dhe ti hanin. Ata gjithashtu mësuan se si të bënin mjete nga predhat e bombave, dhe veshje nga lëvoret e pemëve.
Tani dy burrat jetojnë në një shtëpi të vogël aty pranë, por kohët e fundit kanë bërë udhëtimin e gjatë dhe të vështirë në shtëpinë e tyre të xhunglës me fotografin Alvaro Cerezo. Cerezo deklaroi në blogun e tij, “Unë mund të ndjej se ai ishte i ngazëllyer nga mendimi për të shkuar përsëri në vendin që ai kishte jetuar gjatë gjithë jetës së tij.

Ho Van Lang hëngri një mi të cilin ai e kishte kapur, shqyer dhe gatuar mbi zjarr.
Në shkretëtirë ka shumëllojshmëri të mishrave, duke përfshirë majmunët, minjtë, gjarpërinjtë, bretkosat, zogjtë dhe peshqit