/Si ja punuan fshatarit që shiste shishet me qumësht te përzier me ujë

Si ja punuan fshatarit që shiste shishet me qumësht te përzier me ujë

Nje tregtar qumeshti udhetonte ne nje anije, pasi kishte shitur qumeshtin dhe kishte fituar 12 derheme.

Teksa nxori qesen me derheme dhe po i numeronte, u befasua nga nje majmun, i cili ia mori qesen dhe derhemet filloi t’i hedhe nje e nga nje ne det.

Pasi hodhi shtate derheme, majmuni ia ktheu perseri qesen tregtarit.

Nje njeri qe kaloi aty prane, e pa tregtarin te zemeruar dhe e pyeti mbi shkakun. Tregtari i tregoi ate qe ngjau.

Burri e pyeti: “Mos je tregtar qumeshti ti?”

“Po” -iu pergjigj tregtari.

Burri: “Mos e perzien qumeshtin qe shet me uje?”

“Po” – iu pergjigj tregtari i zene ne siklet.

Burri i tha: “Atehere derhemet qe fitove nga uji i mori uji, kurse ato qe fitove nga qumeshti i ke ne qese