/‘Shtrydheni’: Ja momenti kur flota ruse suImon anijet ukrainase

‘Shtrydheni’: Ja momenti kur flota ruse suImon anijet ukrainase

Ky është momenti i jashtëzakonshëm kur një anije e rojës kufitare ruse g.odet një rimorkiator ukrainas. Në video dëgjohet urdhri i dhënë për të ‘shtrydhur’ anijen ukrainase.

Ekuipazhit të anijes ruse i thuhet që të ‘mbahen fort’ gjatë momentit të përpIasjes. E njëjta anije më vonë hapi z.jarr dhe sekuestroi tre anije ukrainase, duke pIagosur gjashtë marinarë.

Tenslonet mes Rusisë dhe Ukrainës janë ndezur fuqlshëm, duke shtuar frlkën e një përshkaIIëzimi ushtarak mes dy vendeve. Kriza nisi të dielën kur Rusia ndaloi anijet ukrainase që të futen në detin Azov, një territor të përbashkët, por që pretendohet nga Moska pas aneksimit të Krimesë në vitin 2014.

Ukraina ka kërkuar ndihmën e NATO-s, ndërsa Rusia thotë se anijet ukrainase kishin tentuar që të futen ilegalisht. Përpara ambasadës ruse në Kiev kanë sh.përthyer pro.testa pas këtij incldenti.