/Shqiptarët “provokojnë” si Kacifas ne Diten e Pavaresise, heqin flamurin grek dhe e vendosin flamurin kuqezi në Greqi (Foto)

Shqiptarët “provokojnë” si Kacifas ne Diten e Pavaresise, heqin flamurin grek dhe e vendosin flamurin kuqezi në Greqi (Foto)

Në këtë 106 vjetor Pavarësie aktivistë të “Aleancës Kuq e Zi”, kanë ndërmarrë një akt simbolik në Thesprotia, njësi rajonale e Greqisë me qytet qendror Igumenicën.

Shqiptarët kanë postuar foto në Facbeook teksa heqin flamurin grek nga një monument historik dhe vënë atë shqiptar, ndërkohë që shumë pranë këtij vendi janë edhe zyrat e Agimit të Artë.

Media greke “Tilestwra” shrkuan:

Ky është një provoklm dhe të gjithë po pyesin se çfarë po bëjnë Autoritetet që lënë ekstremlstët shqiptarë të sillne në një shtet të huaj si në shtëpinë e tyre?!
Kjo është padyshim një përpjekje për të nxitur një klimë kundër Greqisë dhe për t’i dhënë zë Çamërisë , e cila pretendon për prona në fshatrat e prefekturës së Thesprotisë.”
Ky veprim ka bërë bujë në të gjitha mediat e shtetit fqinj, që haptazi e quajnë provoklm, por kujtojmë që kur Kacifas ngriti flamurin grek në fshatrat e Gjirokastrës e quajtën heroizëm.

Me pak fjalë aktivistët e Aleancës Kuq e Zi bënë për minoritetin çam atë që bëri Kacifas për Vorio Epirin.

Komentet u takojnë ju.