/SHPËTUAT! MËNYRAT NATYRALE PËR TË L UFTUAR lNFEKSIONIN NË FYT DHE BAJAMET

SHPËTUAT! MËNYRAT NATYRALE PËR TË L UFTUAR lNFEKSIONIN NË FYT DHE BAJAMET

Infeksioni ne fyt është një infeksion bakterial që mund të bëjë që fyti të ndihet i Iënduar dhe i fryrë.

Nëse nuk trajtohet, mund të shkaktojë komplikacione të mëtejshme.

Andaj mund të provoni disa menyra natyrore në shtëpi për të gjetur lehtësim nga simptomat tuaja dhe për të rikthyer sistemin tuaj imunitar në rrugën e duhur.

1. Vitamina D
Studimet kanë treguar se Vitamina D luan një rol të rëndësishëm në mbajtjen e sistemit imunitar të fortë.

Marrja e dozës tuaj të përditshme të Vitamines D mund të ndihmojë në parandalimin e infeksionit ne fyt, si dhe në shërimin e tij.

2. Çaj bimor
Çaji bimor është ilaç i përsosur për të zbutur fytin tuaj.

Kjo mund të ndihmojë në lehtësimin e dhimbjes gjatë trajtimit të inflamacionit.

Çaji i kamomilit është i ngarkuar me antioksidantë që mund të ndihmojnë në zvogëlimin e dhimbjeve, ënjtjen dhe skuqjen.

Çaji i luleradhiqes është një tjetër iIaç i dobishem.

Trajton infeksionin duke i dhënë sistemit tuaj imunitar një nxitje.

3. Uthulla e mollës
Uthulla e mollës është një anti-bakterial natyral, në sajë të acidit acetik që përmban.

4. Vaj mente
Vaji i mentes është një ilaç natyral për dhimbjen e fytit.

Ai përmban mentol, i cili shkakton një ndjesi ftohese në fyt dhe ka efekt qetësues në trup.

Thjesht shtoni 1-2 pika vaj ne një gotë me ujë.

5. Mjalte i paperpunuar
Mjalti i papërpunuar ka fuqi shëruese, falë aftesive antibakterial.

Ajo ka aftësinë për të krijuar një pengesë mbrojtëse për të parandaluar infektimin.

Mjalti i papërpunuar gjithashtu ndihmon në nxitjen e sistemit imunitar me antioksidantë të shumtë.

Gjithashtu mund të ndihmojë në zbutjen e dhimbjes së fytit.