/Sfida vizuale që e bën trurin “të shpërthejë”, vetëm 0,0001% përgjigjen saktë!

Sfida vizuale që e bën trurin “të shpërthejë”, vetëm 0,0001% përgjigjen saktë!

Ky quizz vizual që duam t’ju propozojmë në vijim është me të vërtetë tejet interesant për arsye padiskutueshmërisht të vlefshme. Në fakt, bëhet fjalë për një test që duket i lehtë në fillim, por që pothuajse askush nuk është në gjendje të japë një përgjigje korrekte.

Pyetja që ky test shtron është kjo: dhënë figura mëposhtë, sa numra (ose më saktë, sa shifra) shikoni?

Figura është kjo:

Me një shikim të parë dallohen qartësisht disa shifra, si p.sh 6 dhe 4. Po ka edhe të tjera. Këshilla jonë që mund t’jua japim që t’ia dilni mbanë me një përgjigje korrekte është kjo: mos kini ngut, analizojeni figurën me qetësi në çdo detaj të saj.

Pa u ngutur, dhe me një mprehtësi analize vizive, do të jeni në gjendje që t’i përafroheni shumë përgjigjes korrekte.

E ritheksojmë: janë të paktë ata persona që arrijnë të japin një përgjigje të saktë, sepse nuk është aspak e thjeshtë të arrish t’i identifikosh të gjitha shifrat në figurë. E pikërisht sepse nuk është e thjeshtë, ju kërkojmë të mos mjaftoheni me një analizë sipërfaqësore të figurës.

Realisht, edhe pse në një moment fillestar i ngjan një loje banale dhe mjaft të thjeshtë, në të vërtetë bëhet fjalë për një test që vë në provë kapacitetin dhe intuitën tuaj. Ky test shpesh herë gjendet nëpër tezat e provimeve të konkurseve publike.

KUJDES!

Përpara se të shohësh përgjigjen e saktë duhet të japësh përgjigjen tënde tek komentet dhe pastaj ta krahasosh me zgjidhjen mëposhtë.

Dakord me rregullat? Sa shifra të rezultuan? Krahasojeni përgjigjen tuaj me zgjidhjen në vijim.

ZGJIDHJE:

Shifrat në figurë janë 10: është 0-ja, 1-shi, 2-shi, 3-shi, 4, 5, 6, 7-ta, 8-ta, në fund 9-ta. Shikojeni:

Përgëzime të gjithë atyre që arritën t’i gjenin 10 shifrat! Mos harroni t’i vini në provë dhe shokët tuaj! Dhe… mos i lejoni që ta shohin zgjidhjen përpara se sa të japin mendim e tyre përpara! 😉