/Rita Lati rrëfen momentin prekës, Pas bisedës me Rozën, ish bashkëshorti nd ërroi jetë (VIDEO)

Rita Lati rrëfen momentin prekës, Pas bisedës me Rozën, ish bashkëshorti nd ërroi jetë (VIDEO)

Aktorja shumë e dashur nga publiku shqiptar, Rita Lati ishte e ftuar në emisionin“Why not” ku si rrallëherë foli mbi jetën private, për ish-bashkëshortin, ndarjen e deri tek vd ekja e tij.

“Unë jetova 12 vite me të dhe kur pashë se ti e kishe të pamundur, mblodhe kukullat dhe the ‘Hajde ikim’, atëherëa vendosëm që të iknim”, tregoi Rita Lati për momentin e ndarjes.

Aktorja u shpreh se në momentet e fundit të jetës së babait të Rozës është kujdesur që ajo të ishte pranë tij.

“Sido që të ishin punët, mes meje dhe babait tënd, babai është i domosdoshëm në jetë edhe thjesht kur hayn në shtëpi dhe unë e doja komunikimin që ai kishte me ty.

Një baba mjaft i devotshëm për ty. Edhe pse kishte krijuar një jetë tjetër, bëra të pamundurën që babi të ikte jashtë, sa më thanë në Ministri se a duhet ta fusim brenda, të ka kërc ënuar dhe unë thashë: Aman shpëtoni babain e Rozës.

Operimi bëhej në Turqi. Ai nuk e kishte të gjatë. Unë u përpoqa si një mama, përtej asaj artiste. Si një mama që duhej të ishte në pjesën tënde babi jot. Artikulonte që të kërkonte. Erdha të mora dhe i thashë ‘Ja ku e ke Rozën, foli Rozës’. Folët bashkë dhe pas pak ndërroi jetë”, rrëfeu Rita Lati.

“Kur u ndava me babain tënd mora vetëm një çantë dore. E nisa nga zero. Ishte një kohë e artë e lekëve për ne artistët. Merrnim 90% të skenës. Kështu që thashë asnjë gjë. Ja kisha bërë hallall të tëra. Thesarin (Rozën) e kisha me vete dhe kaq mjaftonte për mua”, përfundoi aktorja.