/Presidenti i SHBA-ve, Donald Trump nënshkruan këtë dokument për Ushtrinë e Kosovës

Presidenti i SHBA-ve, Donald Trump nënshkruan këtë dokument për Ushtrinë e Kosovës

Nesër Kosova bëhet me ushtrinë e saj. Kjo do të jetë ushtria më e re në botë.

Kjo ushtri po formohet falë mbështetjes të SHBA-ve, Britanisë së Madhe dhe disa vendeve tjera të NATO-s, shrkuan Gazeta NewBorn.

Kosova për formimin e Ushtrisë e ka edhe bekimin e Amerikës dhe administratës së Presidentit amerikan, Donald Trump.

Sekretari i shtetit Mike Pompeo ka përkrahur formimin e Ushtrisë së Kosovës. Pro formimit të Ushtrisë së Kosovës ka dalë edhe sekretari i mbrojtjes James Mattis.

Gazeta NewBorn, mëson se për formimin e Ushtrisë së Kosovës, ekipi i Presidentit Trump kanë përgaditur një dokument përmes së cilit e mbështesin fuqishëm Ushtrinë e Kosovës.

CIA Director Mike Pompeo listens to a question during and event on intelligence issues at the American Enterprise Institute in Washington, Tuesday, Jan. 23, 2018. (AP Photo/Susan Walsh)
Dokumenti pritet të publikohet pak ditë pas formimit të Ushtrisë së Kosovës