/Policia ka publikuar videon para vdekjes së Princit dhe vendit ku ka vdekur

Policia ka publikuar videon para vdekjes së Princit dhe vendit ku ka vdekur

Dy vjet pas vdekjes së muzikantit Princit, prokuroria njoftoi se në këtë rast të mos paraqesë ndonjë padi, për shkak se ajo është e pamundur për të përcaktuar se si ylli i pop ka blerë barna që e vranë.

Prokurorët me një mjek që Princi’it i kishte dhënë barnat, ka arritur një marrëveshje sipas të cilës ai do të paguajë vetëm një gjobë për shkak se nuk ka prova të gjetura se ai i dha dozë vdekjeprurëse.

“Thjesht nuk kemi prova të mjaftueshme për rastin e vdekjes së Princit të fajësuar dikët për këtë krimin”, tha Mark Metz, prokurori i rrethit Carver Minnesota, ku gjendet shtëpia e këngëtares.

Princi ka vdekur me 21 prill të vitit 2016 nga mbidoza e paqëllimtë me analgjetikun e fortë fentanil.

Thuhet se ai nga moskujdesi e ka marrë këtë lloj të barnave, duke menduar se është duke marr një tjetër lloj, vikodin.

“Me siguri Princi nuk e ka ditur që është duke marr një barna të gabuar e cila e ka sjell edhe vdekjen e tij”, ka thënë Metz, transmeton gazetametro.net

 

Megjithatë dikush ia ka dhënë këtë fentanil. “Nuk ka dyshime se këto janë gjëra të bëra nga njerëzit që ishin rreth Princit. Por dyshimet dhe aluzionet nuk janë të mjaftueshme për të akuzuar dikë”, ka shtuar Metz.

Artisti 57 vjeçar ka qenë model i të jetuarit shëndetshëm, ai as nuk ka pirë cigare dhe alkool, ishte ushqyer me ushqim vegjetarian, ndërsa muzicientënt që kanë përdorur droga nuk kanë qenë të mirëseardhur në studion e tij.

Michael Schulenberg, ka qenë mjeku i cili i lejoi Princin të marr një dozë të madhe ilaçesh, të cilat i kishte shënuar në emër të bateristit Kirk Johnson.

Metz ka thënë se motiv për këtë ka qenë mbrojtja e privatësisë së Princit, dhe jo qëllimi për t’i bërë dëme Princit. Mbi të gjitha nuk ka dëshmi se Schulenberg ak qenë ai që i ka dhënë fentanil. Ky i fundit do të paguaj dënim prej 30 mijë dollarëve.