Pë ne janë perversitete, për ta janë normale

  0
  104

  Nëse mendoni se seksi, aktivitet i nevojshëm për mbijetesën e qenies njerëzore, bëhet njëlloj në gjithë botën, e keni gabim.

  Nga këndvështrimi i praktikave seksuale çdo kulturë ka traditat e saj, disa prej të cilave mund të na duken të çuditshme, por janë pjesë e pandashme e çdo vendi.

  Cilat janë 10 praktikat dhe traditat më të çuditshme në botë për seksin? Hidhini një sy

  1-Djem që “edukohen” nga plaka

  Në Mangaia, një ishull në Paqësor, djemtë që mbushin 13 vjeç nisin të mësojnë kënaqësitë e seksit nga gra plaka. Kjo ju shërben për të mësuar të gjitha teknikat e seksit që më pas të kënaqin gratë e ardhshme.

  2-Kasollet për të gjetur partnerin e duhur

  Prindërit kamboxhianë ndërtojnë për vajzat e tyre një kasolle, e cila ju shërben për të bërë dashuri me djem të ndryshëm deri në zgjedhjen e partnerit të duhur, me të cilin rrinë pastaj gjithë jetën.

  3-Festa e vjedhjes së grave

  Në Afrikë ekziston një festë, gjatë së cilës vidhen gratë e të tjerve. Në një shoqëri ku martesat bëhen në moshë shumë të hershme, është “e mundur” të ndërrohet partner nëse arrihet të vidhet gruaja e tjetrit pa e vënë re burri. Bashkimi pastaj mes gruas se vjedhur dhe burrit njihet ligjërisht.

  4-Festa e tradhëtisë

  Këtu tek ne me shumë gjasa përfundon në gjykatë. Ndërsa në Indonezi tradhëtia konsiderohet një akt normal gjatë festës së Pon-it. Në këto ditë ( janë 7 festa Pon çdo vit) burra e gra mund të kenë marrëdhënie seksuale në liri të plotë me kë të duan.

  5 – Një grua për shumë burra

  Disa tribu në Nepal jetojnë në zona, në të cilat tokat e kultivuara janë shumë të pakta. Për të bërë sa më pak fëmijë, të cilët nuk do t’i ngopin dot, shpesh vëllezërit të vegjël e të mëdhenj ndajnë të gjithë një grua.

  6-Luftë monogamisë

  Në Chhattisgarh, një rajon i Indisë, bashkimi emocional mes një burri dhe një gruaje dekurajohet. Në disa tribu meshkuj dhe femra vendosen të flenë të përzier, pikërisht për të rritur mundësinë e marrëdhënieve me sa më shumë partnerë, për të dekurajuar lidhjet monogame.

  7-Kërcimi i çiftëzimit

  Tributë që jetojnë mes Kolumbisë dhe Venezuelës praktikojnë një kërcim të veçantë, në të cilin, nëse një grua bie në krahët e një burri, ky duhet menjëherë të çiftohet me të.

  8-Të pish spermën për t’u bërë më i fortë

  Është një praktikë që e ka origjinën në Papua, Guinea e Re. Kur janë 7 vjeç, djemtë ndahen nga fëmijët vajza për 10 vjet. Kjo periudhë ju shërben për t’u bërë të fortë dhe përvecc ndarjes ata duhet të pijnë spermën e luftëtarëve më të fortë të tribuve të tyre.

  9-Martesa mes djemve 12 vjeç me vajza 6 vjeç

  Jemi ende në Papua, Guinea e Re ku zakoni për të martuar djem dhe vajza të vogla është mjaft i përhapur. Tek ne shihet si barbaritet, por në këto vende të largëta shihet ende si “normalitet”.

  10-Një mollë e shpifur

  Në zonat malore të Europës së Lindjes është praktikë që një vajzë për të gjetur partnerin e saj, duhet të mbajë gjithë ditën një thellë mollë nën sqetull. Kur bëhet darkë, kërcejnë me djemtë dhe kur zgjedhin një partner potencial, ky duhet të pranojë duke ngrënë mollën.

  n.s./dita