/Pandi, ora po afron. E treta, e verteta! Majko, bëhu gati për kryeministër!

Pandi, ora po afron. E treta, e verteta! Majko, bëhu gati për kryeministër!

PS-ja po zien si kazan. Qeveria e shpartaIIuar nga protestat e studentëve të dhjetorit të dytë si dhe nga dosjet e fundit korr uptive, akoma nuk po e merr veten e duket se do vijojë krisjen e çarjen.

Kryeministri donte ta ndryshonte rrënjësisht kabinetin qeveritar, por nuk arriti, sepse pati kundërshtime në kryesi e jo vetëm. Edhe oligarkët reaguan, duke kërkuar që tre ministra-lobistë të interesave të tyre të mos shkarkohen.

Nga ana tjetër Edi Rama e di mjaft mirë se edhe nëse e ndryshon qeverinë, prapë nuk do ketë ditë të qeta, sepse opozita nuk futet në zgjedhjet vendore në qershor me kryeministër Ramën. Pra do ketë zgjedhje që të mos votohet, sepse e gjithë opozita me datë 30 qershor do të djegë çdo kuti votimi. Praktikisht kësaj i thonë Iuftë civiIe.

Asnjë nuk e dëshiron këtë situatë, as vetë Rama. Ndaj po del në skenë si zgjidhje e detyruar Pandi Majko, natyrisht si kryeministër. Majkon e pranon edhe PD, sidomos LSI e duartroket. Pandi ka lidhje me amerikanët dhe mbetet akoma i besuari i tyre që nga Iufta e Kosovës, kur ishte kryeministër. Majkon e miratojnë si zgjidhje edhe Fatmir Xhafaj e Erion Veliaj. Edhe studentët e këtij dhjetorit të dytë e duan si dhjetorist të parë.

Natyrisht kjo qeveri do jetë për zgjidhje krize e jo për të bërë reforma.

Ndaj Pandi bëhu gati! Edi Rama të do si zgjidhje, por pa shkuar te Berisha për tu takuar si dikur në hotel Rogner! Dy herë ke qenë kryeministër i PS në kohë krizash, ndaj kjo është e treta e verteta.

Pandi, bëhu gati! Vishe kostumin se nuk është kohë çltjanesh!