/Paguan 10 mijë paund për të shkuar në Angli, pasi mbërrin atje shqiptari e pëson keq

Paguan 10 mijë paund për të shkuar në Angli, pasi mbërrin atje shqiptari e pëson keq

Një shqiptar me qendrim ilegal i cili i tha policisë se u trafikua në Britani nga trafikantët e qenieve njerëzore u bu.rgos pasi u kap duke punuar në një fabrikë kanablsl.

Hakik Lala do të deportohet kur të përfundojë burgimin pasi pranoi fajin për prodhimin e kanablslt në një shtëpi në rrugën Chepstow të Newport.

Në Gjykatën e Cardiff u dëgjua se policie ishte informuar se njerëzit ishin detyruar të punonin si skIIevër në pronë.

Gjykatësi Richard Williams tha se oficerët e rrethuan ndërtesën të premten, më 7 shtator dhe kapën Lalën, teksa u përpoq të ikte përmes një dritareje.

Policia gjeti një fermë të madhe kanabisi brenda ku rriteshin 250 bimë në dhoma të ndryshme.

I pandehuri 46-vjeçar, i cili u asistua nga një përkthyes në shqip gjatë gjithë procesit, u tha hetuesve se kishte hyrë ilegalisht në Mbretërinë e Bashkuara rreth një muaj e gjysmë më parë.

Lala, i cili nuk kishte vendbanim të përcaktuar, tha se kishte paguar 10,000 paund për të hyrë në vend në anën e pasme të një kamioni nga Belgjika me qëllim të punonte si murator.

Kur arriti ai tha se ishte vendosur në një hotel për dy ditë dhe se i ishte marrë pasaporta.

I pandehuri i tha policisë se ishte dërguar në Chepstow Road dhe u urdhërua të qëndronte atje derisa të paguante borxhin prej 10 mijë paundësh.