/“Nuk ka Vorio-Epir, Kaçifas ra në jug të Shqipërisë”, deputeti grek ç-mend gjithë Greqinë

“Nuk ka Vorio-Epir, Kaçifas ra në jug të Shqipërisë”, deputeti grek ç-mend gjithë Greqinë

Një deklaratë e ish-ministrit të Arsimit në Greqi ka hapur poIemika të shumta ditën e sotme.

Deputeti i partisë qeverisëse Syriza, Nikos Filis ka thënë se Kostandino Kaçifa u v-ra në Jug të Shqipërisë dhe jo në Vorio-Epir, sikurse përflitet në qarqet anti-shqlptare.

Ai është shprehur:

Është Jugu i Shqipërisë. E them sërish dhe jam i kujdesshëm në atë që them. Është Jugu i Shqipërisë dhe jo Vorio-Epiri. Janë territore shqiptare, ka dominim të popullsisë shqiptare dhe aty jeton edhe minoriteti grek, që fatkeqëslsht është në një masë të vogël për shkak se janë larguar. Por kjo është histori tjetër“, ka thënë Nikos Filis”

Deputeti grek ka argumentuar gjithashtu se veprimi i policisë shqiptare, që iu kundërpërgjigj breshërlsë së kaIIashnikovit të qëIIuar nga Kostandino Kaçifas, është tërësisht i mirëkuptuar.

Më tej ai ka shtuar:

Një person merr kaIIashnikovin në një vend të huaj dhe ngre flamurin grek. E imagjinoni dot sikur një turk të vijë në Traki me kaIIashnikov dhe të ngrejë flamurin turk e të qëIIojë kundër poIicisë, çfarë do të thonit”