/Nuk është anglishtja, kjo është gjuha që do të flitet në gjithë botën në të ardhmen

Nuk është anglishtja, kjo është gjuha që do të flitet në gjithë botën në të ardhmen

Gjuha kizneze dhe anglishtja janë dy gjuhët më të folura në botë tani për tani. Por në të ardhmen një gjuhë tjetër do të dominojë mbi këto dy gjuhë.

Bëhet fjalë për gjuhën francez e cila tani numëron 284 milion folës në botë.

Në vitin 2050 sipas disa studimeve frëngjishtja do të zërë vendin e parë si gjuha me e folur në botë.

Kurse Kina dhe dhe shumë vende të tjar që flasin anglisht do të përballen me një tkurrje të popullsisë, që do të ulë numrin e anglishtfolësve në gjithë botën.

Kujtojmë se frëngjishtja është gjuhë e zyrtare në disa vende të botës si Maroku, Tunizia, Algjeria, si dhe gati 30 vende të tjera.