/Nuk do ketë më bileta urbani, transporti publik në këtë vend do të jetë falas

Nuk do ketë më bileta urbani, transporti publik në këtë vend do të jetë falas

Luksemburgu është një prej shteteve më të vegjël të Europës, me një popullsi prej 602 000 banorësh. Por edhe pse është një prej shteteve me më të vegjël ka probleme të shumta me trafikun e rënduar.

Ndaj autoritet në këtë vend kanë gjetur një zgjidhje, e cila është cilësuar si idealja.Që nga marsi i vitit 2020 transporti publik në vend do të jetë falas. Këtu përfshihen, trenat, tramvaj dhe autobusët.

Kujtojmë këtu se Luksemburgu është një prej shteteve më të pasur në kontinent.

Ndërsa Geoffrey Caruso, profesor në Universitetin e Luksemburgut, thotë se në vitin 2016, në vend ishin vetëm 662 makina për 1000 banorë dhe çdo person harxhonte mesatarisht 33 orë në trafik.

Kjo është edhe arsyeja që është vendosur që transporti publik, të jetë falas.