/Një nënë djeg dhe vret përdhunuesin e vajzës së saj 13-vjeçare. Tani asaj po i ndodh e pabesueshmja

Një nënë djeg dhe vret përdhunuesin e vajzës së saj 13-vjeçare. Tani asaj po i ndodh e pabesueshmja

Pothuajse 20 vjet më parë, për të qenë të saktë më 17 tetor 1998, Veronica ishte vetëm një fëmijë vetëm 13 vjeç, i cili po blinte bukë në lagjen e saj në Alicante, Spanjë. Por nuk ishte një mëngjes i zakonshëm, pasi ishte ai që ndryshoi jetën e saj dhe atë të nënës së saj përgjithmonë.

Atë ditë, një burrë me emrin Antonio Cosme e përdhunoi atë. Burri u dënua me 9 vjet burg. Megjithatë, shtatë vjet më vonë ai doli nga burgu me një leje të posaçme dhe shkoi në lagje për t’i frikësuar ata.

Maria del Carmen, nëna e Veronica-s, rrëfen se Cosme kishte bërë kërcënime indirekte përmes familjes së tij, që kur të dilte nga burgu ai do t’i vriste të dyja.

Më pas, më 13 qershor 2005, burri iu afrua gruas dhe e pyeti se si ishin vajzat e saj. Gruaja, e frikësuar, i perceptoi këto fjalë si një kërcënim me vdekje për vajzën e saj.

Në atë moment Maria del Carmen shkoi në një stacion benzine, bleu një shishe me benzinë dhe shkoi në lokalin ku njeriu ishte në atë moment, ia hodhi në fytyrë dhe i vuri zjarrin.

Cosbe vdiq 8 ditë më vonë në spital.

Gruaja thotë se nuk mban mend ndonjë gjë nga ato momente, thjesht kujton se burri e kishte kërcënuar sërish vajzën e tij.

12 vjet kanë kaluar që nga ajo ditë dhe Maria del Carmen ka shërbyer deri tani 3 vjet e gjysmë të dënimit të saj, por drejtësia ka njoftuar se do ta falin gruan dhe se deri në gusht 2018 do të duhet të kthehet në burg vetëm për të fjetur.

Familja e Antonio Cosbe nuk pajtohet me këtë vendim dhe kërkon që drejtësia të bëhet, në një intervistë ata deklaruan se askush nuk ka të drejtë t’i japë fund jetës së një personi tjetër.

Çfarë mendoni ju? A mendoni se është e drejtë që Maria del Carmen del nga burgu pasi ka vrarë abuzuesin e vajzës së saj? Lini mendimin tuaj dhe ndani këtë histori me miqtë tuaj.