/Nëse ju dhemb shpesh koka, filloni t’i hani këto

Nëse ju dhemb shpesh koka, filloni t’i hani këto

Shumica prej nesh mendojmë se këto simptoma janë si rezultat i punës së madhe që e bëjmë.

Por ato mund të shkaktohen edhe nga nivele të ulëta të magnezit dhe vitaminës K në trupin tuaj.

Ne sot do t’jua japim të gjitha faktet që duhet t’i dini për këto mikroelemente, kështu që vetëm vazhdojeni leximin më poshtë.

Magnezi

Përfitimet

Magnezi është i përfshirë në të paktën 300 përbërës të ndryshëm në trupin tonë. Ai ndihmon konvertimin e ushqimit në energji dhe krijon proteina të reja nga aminoacidet. Kjo është arsyeja pse ai përdoret për të hequr ankthin dhe stresin.

Magnezi mund të parandalojë dhimbjet e shpeshta të kokës dhe madje të trajtojë edhe migrenën. Mungesa e tij ulë nivelet e serotoninit, bën që enët e gjakut të ngushtohen dhe prekë funksionimin e neurotransmetuesit.

Nivelet e ulëta të magnezit mund të çojnë në depresion dhe pagjumësi.

Burimet nga ku mund ta merrni magnezin janë:

Spinaqi,Arrat, lajthitë,Orizi i kafët,Buka,Peshku,Mishi,Avokado,Vitamina K

Përfitimet

Vitamina K sintetizon proteinat të cilat janë thelbësore për mpiksjen e gj.akut dhe parandalimin e gjkaderdhjes. Mungesa e kësaj vitamine mund të shkaktojë mavijosje dhe gjakdedhje.

Përfitime të tjera nga vitamina K që janë propozuar por që nuk janë të dëshmuara plotësisht shkencërisht janë edhe mbrojtja nga gëlqerëzimi artereve, nga sëmundja e Alzheimerit dhe kanceri i prostatës.

Kjo vitaminë, në bashkëpunim me vitaminën D, bën që kalciumi të shkojë në eshtra dhe t’i forcojë ata. Nivelet e ulëta të vitaminës K mund të çojnë në rrezlk nga frakturat.

Burimet nga ku mund ta merrni këtë vitaminë:

Bimët si basili, trumza, majdanozi, koriandra, borziloku

Perimet me gjethe të gjelbra si lakra jeshile, zarzavatet mustardë dhe zarzavatet tjera

Sallatat e gjelbra si qepët e pranverës, marulla, lakërishtet e tjera, marulla e kuqe, selino

Perimet si brokoli, lakra Savoy dhe lulelakra

Erëzat djegës si piperi, piperi i kuq dhe kërri