/MOMENTE PANIKU, GODINA 53 METËR SHEMBET ME TRITOL TË KONTROLLUAR, DIÇKA SHKON KEQ

MOMENTE PANIKU, GODINA 53 METËR SHEMBET ME TRITOL TË KONTROLLUAR, DIÇKA SHKON KEQ

Në Shqipëri shembja e godinave me tritol të kontrolluar është kthyer në një metodë mjaft të përdorur. Ajo është zbatuar kryesisht për dhembejn e godinave pa leje gjatë aksioneve të ndërmarra.

Por, kjo metodë është mjaft e përhapur jashtë shtetit kur bëhet fjalë për godina të larta.

Në Danimarkë, në qytetin Vordingborg u krye shembja e kontrolluar e një ndërtese prej betoni, 53 metra e lartë.

Por, shpërthimi nuk shkoi sipas planit. Godina rrëzohet pas shpërthimit në anën e gabuar, andej nga ndodheshin një bibliotekë dhe një qendër kulturore.

Fatmirësisht nga ngjarja nuk pati persona të lënduar por dëmet janë të mëdha./a.m./noa.al/