/Meteorologët japin alarmin: Po vjen i ftohti Arktik! Ky do të jetë dimri më egër i 70 viteve të fundit

Meteorologët japin alarmin: Po vjen i ftohti Arktik! Ky do të jetë dimri më egër i 70 viteve të fundit

Meteorologët japin aIarmin, për sa i përket uljes drastike të temperaturave përgjatë ditëve të ardhshme në Europë. Ata parashikojnë që në Britaninë e Madhe do të bëjë dimri më i egër që ka bërë në 70 vitet e fundit.

Sipas tyre, në Britaninë e Madhe rryma e ajrit që vjen nga Arktiku pritet të kalojë përgjatë shtetit dhe të zgjasë me javë të tëra. Kjo do të shkaktojë reshje të shumta të borës e stuhi të panumërta.

Periudha e borës së madhe pritet të fillojë nga java tjetër e deri në mesin e dhjetorit.