/Mesuesja e kritikon per veshjen e saj,nxenesja zhvishet ne mes te klases (Video)

Mesuesja e kritikon per veshjen e saj,nxenesja zhvishet ne mes te klases (Video)

Një studente ka hequr rrobat gjatë prezantimit të tezës së diplomës, pas komenteve të papërshtatshme të profesoreshës së saj.

Letita Chai, studente në Univeristetin Cornell në Ithaca, New York, u zhvesh gjatë prezantimit si një formë proteste për “opinionet shtypëse dhe diskriminuese”.

Pasi pedagogia e saj e kritikoi për veshjen, duke i vënë në pah se pantallonat që kishte veshur ishin shumë të shkurtra, Chai zgjodhi të protestonte dhe ta publikonte videon live në Facebook.

Në postimin bërë, ajo shkroi se: “Ajo më tha para gjithë klasës se unë largova vëmendjen e meshkujve nga përmbajtja e prezantimit tek trupi im. U shokova nga fjalët e saj dhe nuk dija sesi të përgjigjesha”.

Chai shtoi se disa studentë u habitën nga komentet e profesoreshës dhe e mbështetën atë.

Teksa në një intervistë të dhënë për mediat lokale, pedagogia u shpreh se: “Nuk u tregoj studentëve se çfarë duhet të veshin dhe as nuk e përcaktoj se çfarë është një veshje të përshtatshme. Kërkoj prej tyre që të reflektojnë për veten dhe të marrin vendimet e tyre”.

Incidenti ka shkaktuar mjaft trazira, teksa një grup mbështet Chai-n dhe kauzën e saj për të drejtat e femrave, teksa të tjerë kërkojnë që auditori të respektohet me një veshje të përshtatshme.