/Mesazh i rëndë dipIomatik amerikan për Ilir Metën

Mesazh i rëndë dipIomatik amerikan për Ilir Metën

Trump uron Ramën, Putin uron Metën!

(Mesazh i rëndë i qartë dipIomatik amerikan për Ilir Metën)

U pa nga të gjithë se urimi i Presidentit të SHBA-ve Donald Trump nuk erdhi sipas protokollit diplomatik normal e rutinë në drejtim të homologut shqiptar Ilir Meta me rastin e Festës sonë Kombëtare.

Trump i drejtohej Kryeministrit Edi Rama personalisht. Ndërkohë që Putin e kishte urimin e tij nominalisht për Presidentin shqiptar.

Të tilla “vogëlsira” protokollare diplomatike, sidomos kur vinë nga SHBA nuk janë lajthltje dhe as rastësi, por një mesazh i madh që përçohet në disa rreshta të vegjël.

Natyrisht që këtë mesazh e ka të qartë Ilir Meta dhe ndjehet në sikIet. Ai po ndërmerr ture ekzotlke në vendbanime të etnive shqiptare për t’u paraqitur si një faktor i rëndësishëm, që në fakt nuk është më…!