/Me tanke,topa dhe raketa,grekët “skuqin” kufirin me Turqinë (FOTO)

Me tanke,topa dhe raketa,grekët “skuqin” kufirin me Turqinë (FOTO)

Ndërkohë që tenslonet mes dy Turqisë dhe Greqisë mbeten të Iarta për një sërë çështjes të pazgjidhura mes tyre, ushtrla helene ka organizuar një stërvitje të madhe të artilerisë së saj, vetëm pak kilometra larg kufirit mes tyre.

Njësi të artilesisë greke kanë bërë goditje ditën dhe natën të objektivave në det shumë pranë kufirit me Turqinë në zonën kufitare të Evrosit, raporton Albeu.com.

Kjo stërvitje është në kuadër të stërvitjeve të tjera gjatë muajve të fundit ku Ministria e Mbrojtjes së Greqisë po teston efektivitetin e trupave të saj përballë një rivali të fortë në rajon siç është Turqia.

Kjo e fundit ka zgjeruar ndjeshëm forcën detare si edhe ajrore duke shkaktuar jo pak shqetësim në Athinë.