/Kotzias bën deklaratë të fortë për Ditmir Bushatin: Rama e shkarkoi pas përpIasjeve për…

Kotzias bën deklaratë të fortë për Ditmir Bushatin: Rama e shkarkoi pas përpIasjeve për…

Për disa vite ata ishin bashkëpunëtorë të mirë, por marrëdhënia e tyre njohu ulje dhe ngritje. Ish-ministri i jashtëm i Greqisë Nikos Kotzias flet fjalë të mira për Dtimir Bushatin. Sipas tij, shkarkimi ka ardhur pas përpIasjeve që ata kishin për idenë e ndryshimit të kufijve mes Kosovës dhe Serbisë.

“Ishte një ministër i jashtëm tepër i guximshëm dhe i vendosur në idetë e tij, më seriozi për të negociuar me Greqinë. Edhe pse i ri, ishte tepër i matur dhe i pjekur. E respektoj shumë për aftësitë e tij. Ditmir Bushati për mendimin tim nuk u largua sepse ishte shumë vite në krye të diplomacisë, por sepse kishte një këndvështrim tjetër për çështjen e Kosovës, dmth ishte kundër ndryshimit të kufirit dhe e dyta sepse kishim bërë këtë përpjekjen për një paketë marrëveshje.

Dua të them këtu se paketën e marrëveshjes e kishim mbyllur, por kishim dy probleme: I pari Shqipëria nuk kishte Gjykatë Kushtetuese të certifikojë reformat e kryera në një sërë çështjesh. Nuk arritëm periudhën e verës sepse u shpërbë Gjykata Kushtetuese në Shqipëri, nuk kishte lidhje me ne vonesa. Problemi i dytë, ka të bëjë me Greqinë.

E kam informuar kryeministrin Cipras me detaje. Greket nuk janë të gatshëm të pranojnë ligjërisht se Iufta mes Shqipërisë dhe Greqisë ka mbaruar tashmë. Nuk do flas për këtë. Kur të flas do i mësoni detajet. Por Greqia, dhe referohem në fuqitë e djathta dhe të djathta ekst remiste, duhet të bëhet serioze. Ata luajnë si patriotë dhe i vumë re se ku na drejtuan me Qipron. Pseudopatriotizmi dëmton vendin”, është shprehur ish-ministri për mediat greke.