/Kinë, autoritetet shpërthejnë lumin e ngrirë

Kinë, autoritetet shpërthejnë lumin e ngrirë

Vendimi i autoriteteve kineze në kontenë e Mohe, ishte drastik por i domosdoshëm.

Lumi Heilongjiang ishte tërësisht i ngrirë dhe me rritjen dalëngadalë të temperaturave, ekzistonte rreziku që akulli të shkaktonte përmbytje shkatërruese.

Për këtë arsye, me ndihmën e qytetarëve këtë të hënë, u vendosën ngarkesa me eksploziv në 20 pika strategjike të lumit.

Shpërthimi krijoi një skenë dukshëm spektakolare, përgjatë gjatësisë së lumit.

Noa.al sjell më poshtë videon me pamjet e shpërthimit. a.y/noa.al