/Jeta fillon në moshën 40-vjeçare dhe më në fund arrin lumturia (Lexoje, është kaq e bukur)

Jeta fillon në moshën 40-vjeçare dhe më në fund arrin lumturia (Lexoje, është kaq e bukur)

Jeta e vërtetë, sipas shumë personave, fillon pas moshës 40- vjeçare, sepse në këtë epokë ndihemi më të vetëdijshëm, më pak të stresuar. Më të lumtur. 40 vjet janë një moment i rinovimit të jetës. Ne nuk jemi njëzet vjeç, por ne jemi ende të rinj dhe kemi gjithçka kemi nevojë për të jetuar fazën më të mirë të jetës sonë: Përvojë, pjekuri, vetëdije dhe shpesh dëshirë për ripërtëritje.

Për gratë, në krahasim me burrat, kjo fazë e re mund të jetë edhe më intensive, sepse ato janë më të sigurta në vete dhe çfarë duan për jetën e tyre, në marrëdhënie romantike, në miqësi, në jetën profesionale.

Gratë e moshës 40 vjeç u japin përparësi vetes, jetojnë sipas vullnetit të tyre, nuk kanë më nevojë t’i dëshmojnë askujt, as të përpiqen të pranohen. Më poshtë duam të propozojmë të lexoni një tekst të bukur nga Fabrício Carpinejar se si jetët e grave transformohen pas 40 vjetësh.

Ata janë fjalë shumë të vërteta dhe ju me siguri do të identifikoni veten. Shijojini! “Pas 40 vjetësh, të menduarit femëror ndryshon. Intimiteti nuk është më performanca, por gruaja bën atë që i pëlqen dhe në mënyrën që i pëlqen.

Ajo jeton dhjetë minuta me intensitetin e një nate të tërë, zgjedh të kënaqet, pa u futur në neurozë të kontestimit apo kontrollit. Në moshën 40-vjeçare, gruaja nuk e ngadalëson intimitetin. Ajo mund të lexojë një libër me intensitetin e një momenti intim. Ajo mund të shikojë një film dhe të flasë me të njëjtin intensitet.

Ajo nuk ka një moment për sensuaIitet, sensuaIiteti është çdo moment. Mëngjesi nuk është vetëm një mëngjes, por ka identitetin e vet, ritualin e tij, përsosjen e historisë së shijeve të saj. Mëngjesi për një grua 40-vjeçare është pjesë e kujtesës së saj, e zgjedhjeve të saj.Ajo tashmë ka vuajtur nga ndarjet dhe është e vetëdijshme se mund të mbajë vuajtje.

… ajo e kupton se dashuria është përpikëri. Ajo është më e çmendur se çmenduria, sepse nuk e reciton atë që bëri ditën e mëparshme. Është më e mençur se mençuria, sepse nuk ka faj ditën tjetër.

Bukuria bëhet një gjendje mendore, një shkëndijë në sy, temperament. Bukuria është rezultat i elegancës së ideve, jo vetëm i trupit dhe tipareve fizike. Ajo gjeti butësinë në qetësi. E qeshura nuk është më naive, por e vëmendshme dhe misterioze.

Ajo tregon lavdinë e të qenit gati për të mirëpritur gëzimin e papritur, larg idealizimit, nga mundësitë. Nuk ka asnjë hartë për të ndjekur, asnjë hartë të qëllimeve dhe kërkesave. Ka lehtësinë e dëshirës për të zbuluar aspekte të ndryshme dhe jo për të konfirmuar pritjet e tyre.

Të qenurit hallë ose nënë, të qenit i vetmuar ose i martuar nuk krijon shqetësim. Rolet sociale janë djegur nga draftet. Gruaja 40-vjeçare është e lumtur siç nuk ka qenë kurrë më parë. Bukuria e saj buron nga ndjeshmëria e saj dhe jo nga rrobat. Bukuria është plot karakter. Bukuria është buron nga inteligjenca, ëmbëlsia dhe humori i mirë”. Po. Jeta fillon pas 40 vjetësh dhe qfoshi të lumtura!