/Jehone ne mediat Austriake:Vëllezërit shqiptarë cilësohen heronj në Austri

Jehone ne mediat Austriake:Vëllezërit shqiptarë cilësohen heronj në Austri

Dy vëllezër shqiptarë janë bërë heronj në Austri pasi i shpëtuan jetën një 23-vjeçari afgan që po rrezlkonte të mb.ytej në një pushin dimërore. Ngjarja u shënua të dielën e kaluar 25 nëntor, në Aqua Nova që gjendet në Wr., Neustadt të Austrisë.

“Në një moment vëllai im bërtlti se dikush po mbytej dhe u hodh në ujë pa u menduar. Edhe unë shkova pas tij dhe pastaj e tërhoqëm së bashku për ta nxjerrë nga uji” thotë Ideal Kuburja, djaloshi 20 vjeçar i cili aktualisht punon në shërbimin civil për infermieri në Ebreichsdorf, raportojnë mediat e huaja. Pastaj i riu u dërgua në një spitaI në Wr., Neustadt.

Për vëllezërit Ideal dhe Leutrim Kuburja me banim në Pottenstein (Baden) e diela duhej të ishte relaksuese por u përballën me një skenë për të cilën nëse nuk do të ndërhynin do ishte kthyer në tra.gjedl.