/Ja pse ju vijne faturat e larta te energjise elektrike

Ja pse ju vijne faturat e larta te energjise elektrike

Pajisjet elektrike dhe gabimet që bëjmë me ato
1. Ngrohës me ujë të ngrohtë
2. Karikuesi i telefonave celularë
3. Priza të kondicionimit të ajrit

Për aq kohë sa s[inat vendosen në prizë, pajisja elektrike do të konsumojë energji, ashtu siç do të jetë në modalitetin e gatishmërisë. Ka pasur shumë zjarre elektrike kryesisht të shkaktuara nga aparatet elektrike që kanë mbetur në gatishmëri dhe kjo është e vërtetë, sidomos kur janë të shqetësuar për kondicionerët. Profesionistët theksuan se pajisjet elektrike me telekomandë konsumojnë më shumë energji elektrike dhe janë një rrezik për sigurinë, prandaj është më e sigurt të heqësh pajisjen nga priza kur nuk është në përdorim. Ndani këtë artikull për të përhapur ndërgjegjësimin në rreziqet që të mos i heq pajisjen elektrike nga priza elektrike.