/iPhone fiton gjyqin me Samsung, i merr plot 593 milionë dollarë

iPhone fiton gjyqin me Samsung, i merr plot 593 milionë dollarë

Kompania iPhone fitoi betejën ligjore ndaj Samsung, por duhet të paguajë një shumë të madhe parash.

Grupi koreano-jugor ka kopjuar dizajnin e iPhone dhe do të marrë gjobën prej 593 milionë dollarësh.

Edhe pse nuk janë më në treg modele të tilla, Samsung duhet të paguajë edhe 5 milionë të tjera për përdorimin e disa funksioneve nga kompania rivale.

Gjykata amerikane ka vlerësuar punën e Apple duke i konsideruar si të parët në treg për dizajn. Nuk dihet nëse pagesa që është vendosur do të ndryshohet pasi Apple ka kërkuar më shumë se 1 miliard dollarë, ndërsa Samsung ofronte deri në 28 milionë.