/Guri misterioz që sfidon gravitetin për rreth 2,000 vjet (FOTO)

Guri misterioz që sfidon gravitetin për rreth 2,000 vjet (FOTO)

Vetëm ata që kanë shumë guxim qëndrojnë nën këtë gur në Indi, i cili peshon 250 ton.

“Topi i Krishna” ose “Vaanirai Kal” (Guri i Zotit të Qiellit), siç njihet tek vendorët, qëndron në një pozitë 45 shkallë në Mahabalipuram për rreth 2,000 vjet.

Guri i madh e sfidon gravitetin, i cili duket sikur çdo moment mund të rrokulliset poshtë.

Madje, të gjitha përpjekjet për ta rrotulluar atë poshtë kanë dështuar. Gjeologët thonë se është e pamundur që guri të ketë marrë këtë formë kaq jonormale nga natyra.

Vendorët atje kanë një tjetër histori. Ata thonë se Zoti Krishna shpesh vidhte gjalpë nga kavanozi i nënës së tij, dhe ky gur i atribuohet masës së gjalpit që ai mori nga kavanozi.

Të gjitha përpjekjet për ta lëvizur gurin misterioz kanë dështuar. Disa banorë atje thonë se është provuar me shtatë elefantë që të lëvizet ai, por që përpjekja ka dështuar.

Se si duket ky gur misterioz mund ta shihni më poshtë: