/Gruaja pyet djalin pse viziton gjyshen 5 herë në ditë: ajo kurrë nuk do ta harrojë përgjigjen

Gruaja pyet djalin pse viziton gjyshen 5 herë në ditë: ajo kurrë nuk do ta harrojë përgjigjen

Darrien Middleton punon si një infermiere emergjente dhe megjithëse puna e saj është shumë e lodhshme, ajo pëlqen të bëjë ndryshime në jetën e njerëzve.

Nëse do të ishte, Darrien do të donte gjithashtu të shikonte gjyshen e sëmurë Wilma çdo sekondë, por nuk funksionon siç duhet kur ke një punë me kohë të plotë.

Për fat të mirë, duket se gjyshja Wilma tashmë ka një engjëll të papritur të kujdestarit në tokë …

Dy vjet më parë, gjyshja e Darrit, Wilma, mori një mesazh të tronditur: Doli që ajo vuante nga kanceri i mushkërive . Ajo ka kaluar nëpër një operacion të ashpër dhe ka hequr disa mushkëri.

U desh kohë për të marrë veten nga Wilma, i cili ishte shumë i dobët pas operacionit. Dhe gjashtë muaj më vonë, makthi i ardhshëm erdhi nga mjeku.

Wilma kishte kancer të gjirit .

Për vite me radhë, Darrien i ka ofruar gjyshes së saj në luftën kundër kancerit. Por Darrien thotë se Wilma është tepër kokëfortë për t’u larguar nga shtëpia, ku ka jetuar për 38 vjet.

“Ajo e do shtëpinë e saj, pavarësinë e saj, kopshtin e saj dhe sidomos fqinjët e saj. Çdo mëngjes në orën 6 është zgjuar, bën një kafe dhe shkon drejt në verandë “, thotë Darrien.

Por është në këtë lagje që një rreze shprese po shkëlqen nëpër këto kohëra të errëta. Miqësia e fqinjëve të Wilma ka qenë një bekim i vërtetë.

“Unë punoj me kohë të plotë në departamentin e emergjencave, në ndërrimin e natës. Orari im është shumë i kufizuar, ndërsa studioj me kohë të plotë.

Ne nuk kemi shumë familje këtu, kështu që gjyshja mund të shkojë çdo ditë në trajtimin e saj. Është e vështirë për të kontrolluar atë si shpesh. Fqinjtë e saj të bukur e kontrollojnë atë disa herë gjatë gjithë ditës dhe e kanë ndihmuar edhe atë të marrë kimioterapi dhe trajtimet e rrezatimit.

Fqinjët janë fjalë për fjalë ajo që e mban të gjallë. Çdo herë që e vizitoj, dëgjoj nga dikush; “Hi Darrien, si është Wilma sot?”. Ajo i njeh të gjithë me emër dhe ata e njohin dhe e duan atë sa më shumë që bëj “.

Por sidomos është një fqinj që ndriçon jetën e përditshme të Wilma-s më shumë se çdokush tjetër. 7-vjeçari Caleb e sheh sa më shumë që mundet.

Wilma gjithashtu i ofron ushqim Calebit kur ajo ka diçka ekstra dhe ajo është bërë shoku më i mirë i djalit të ri. Calebi, babai i tij dhe dy vëllezërit e tij, jetojnë me gjyshen e tij në shtëpinë e tij në vendin fqinj.

Darrien thotë se Kalebi ka një “shpirt të njeriut të vjetër” që të gjithë e duan. Prandaj, ajo kishte për të ndarë historinë e Wilma dhe Kalebit me botën.

Ai ulet me Wilma dhe flasin për orë të tëra – gjithçka mes qiellit dhe tokës.

“Gjyshja ime është kaq e lidhur me të. Ai (Kalebi) nuk ka shumë dhe vjen nga kushte të vështira. Ai mund të fillojë vallëzimin nga askund, ai mund të të bëjë të qeshësh derisa të bërtasësh. Ky fëmijë meriton të gjithë dashurinë në botë. Ai qëndron jashtë normës dhe i jep kaq shumë gëzim jetës së të gjithëve.

Unë jam aq mirënjohës ndaj tij dhe dashurisë që ai ka treguar gjyshja ime. Unë e di me siguri se ka ndihmuar gjatë ditëve më të vështira. Ai kurrë nuk do ta dijë se sa e vlerësoj unë. Unë shpresoj se një ditë e kupton ndikimin që ai ka në jetën e gjyshes sime dhe në minierën time “.