/Greqia nderon Kacifas me bust dhe një emër rruge

Greqia nderon Kacifas me bust dhe një emër rruge

Në Greqi mediat kombëtare dhe institucionet shtetërore kanë nisur ta trajtojnë zyrtarisht Kostandinos Kacifas si hero.

Kacifas u v.ra në muajin tetor në një shkëmbim zjarri me poIicinë në Bularat, pas thirrjeve të vazhdueshme të forcave të rendit për tu dorëzuar.

Sot kryetari i bashkisë së qytetit Argosit në Greqi, Dimitris Kambosos, ka deklaruar se në një nga lagjet e këtij qyteti do të ngrihet një bust për Kostandin Kacifas.

Gjithashtu, këshilli bashkiak i këtij qyteti ka vendosur që edhe një rrugë të mbajë emrin e Kacifas.

Kujtojmë se Kacifas qëIIoi me ar.më policinë shqiptare, pa asnjë motiv dhe rrez.lkojë jetën e banorëve në fshatin Bularat. Ngjarja ndodhi në të njëjtën ditë kur në Bularat Shqipëria dhe Greqia zhvillonin homazhe për ushtarët grekë të vr.arë në territorin shqiptar gjatë Iu.ftës italo-greke.