/Grekët i bëjnë të pabesueshmen historianës së njohur, ajo sfidon botën mbarë: Më hidhni…

Grekët i bëjnë të pabesueshmen historianës së njohur, ajo sfidon botën mbarë: Më hidhni…

Elena Kocaqi, historiania e njohur ka befasuar me një lajm shumë të rëndësishëm. Pas suImeve të ashpra që historiania shqiptare ju bëri grekëve, këta të fundit e kanë vënë në qendër të vëmendjes, duke i bërë jehonë, duke lënë kështu të kuptuar se kanë pranuar tezat e saj, ku ndër të tjera thuhet se ‘grekët janë shqiptarë’.

Vetë historiania ka njoftuar në rrjetet sociale se një televizion i rëndësishëm grek ka folur sot për të dhe studimet e saj për Trojën dhe Greqinë.

“Sonte edicioni Qendror i Lajmeve te Star Tv ne Greqi ka folur edhe per studimet e mia per Trojen dhe Greqine. Falenderoj tv Star te Greqise qe me ka ne qender te vemendjes dhe qe ka pasqyruar shkrimet e mia per L.uften e Trojes per publikun Arvanitas, edhe para mediave Shqiptare.

Star i referohet nje interviste tek Report Tv dje. Minuta e 18. Ftoj çdo historian te Greqise dhe te Planetit, te hedhi poshte faktet dhe argumentet shkencor qe kam sjell ne kete liber”, shkruan Kocaqi.