/GjeneraIë e KoIoneIë të Agimit të Artë në Bularat.Historiani shqiptar i nxjerr identitetet e tyre ne shesh

GjeneraIë e KoIoneIë të Agimit të Artë në Bularat.Historiani shqiptar i nxjerr identitetet e tyre ne shesh

Profesori dhe historiani shqiptar Arben Llalla ka publikuar ditën e sotme, gjatë zhvillimit të ceremonisë mor.tore të Kostandin Katsifës, fotot e kolonelëve, gjeneralëve dhe nazlstëve grekë të “Agimit të Artë”, të cilët ishin në Bularat.

Ai ka treguar me emra, njëri pas tjetrit, grekët që kanë drejtuar turmat, të cilët kanë brohoritur thirrje ekstremlste dhe antlshqiptare nga fshati i vogël në jug të Shqipërisë, duke kërkuar edhe djeglen e shqiptarëve.

Ndër të tjerë evidentohen Theodhoris Theodhoraqis, drejtues i lartë i sigurimit të partisë nazlste Agimi i Artë, Koloneli grek Anestit Katsis, Gjenerali-Major i ushtrisë greke, eurodeputet i partisë nazlste i Agimit të Artë, Eleftherios Sinadhinos.

E si të mos mungonin këta, grekët nuk kanë lënë pa va..rrosur edhe një flamur të tyrin.

Për këtë fenomen, të cilin Llalla e cilëson si budallallëk, shprehet:

BudaIIëqet e grekëve. Va…rrosin flamurin. Por flamuri nuk va…rroset o të mjerë. Në asnjë vend të botës nuk va…rroset flamuri kombëtar, por kjo duhet të jetë shenjë e vetshkatërrlmit të tyre…”