/“Gjendet kura për kancerin”, shkencëtarët japin lajmin e madh, reagon edhe fituesi i “Nobel” që shpiku imunoterapinë

“Gjendet kura për kancerin”, shkencëtarët japin lajmin e madh, reagon edhe fituesi i “Nobel” që shpiku imunoterapinë

A është e mundur gjetja e një kure e cila do të shërojë plotësisht kancerin?!

Shkencëtarët izraelitë pohojnë se kanë gjetur “Gralin e Shenjtë”, por kritikët paralajmërojnë se këto gjetje duhet të jeën shumë të sakta që të sakta dhe duhet të jemi shumë skeptikë.

Por nga ana tjetër shkencëtarët izraelitë pohojnë se ata do të gjejnë një kurë për kancerin brenda vitit të ardhshëm, një perspektivë e pamundur sipas udhëheqësve botërorë në kujdesin ndaj kancerit dhe inovacionit të trajtimit.

Në dhjetor, fituesi i çmimit Nobel James Allison, i cili shpiku imunoterapinë, tha se “së shpejti do të afrohemi me disa tipe kancerui”, duke përmendur progresin kundër disa formave duke përfshirë melanoma. Por, “bota nuk do të jetë kurrë pa kancer”, tha ai.

Sot, Accelerated Evolution Biotechnologies Ltd në Izrael pretendon se e ka provuar marshin e gabimit, duke përdorur një rrjet të fragmenteve të vogla proteinash të quajtur peptide të cilat mund të mbyllin qelizat e kancerit si një oktapod, duke suImuar tumoret nga kënde të shumëfishta dhe duke arritur zonat që molekulat e tjera të trajtimit janë shumë të mëdha.

Ata thonë se peptidet janë kaq delikate që ata duhet të fluturojnë nën radarin e sistemit imunitar, duke parandaluar kundërsuImet nga tumori dhe efektet anësore si nauze dhe truri i chemo.

Kritikët thonë se metoda është premtuese dhe jo e padëgjuar, por pretendimet për një ‘kurë’ janë të ekzagjeruara, pasi studimi i vetëm u krye në minj, dhe se askush nuk i ka parë rezultatet e atij studimi, madje edhe shpikësit pranojnë se provat në njerëz kërkojnë vite për të filluar dhe përfunduar.

Edhe përkundër fitimeve të mëdha të bëra në inovacionin e trajtimit të kancerit, ne jemi akoma larg eIiminimit të sëmundjes, me më shumë se 18 milionë raste të reja në vit dhe 8.2 milionë vd ekje.

Imunoterapia është trajtimi i ri, duke fituar çmimin Nobel vitin e kaluar, pasi ai trajnon sistemin imunitar të pacientit për të Iuftuar vetë kancerin, duke u marrë me çështjet e sistemit imunitar të pacientit që reagon ndaj dr ogës.

Aktualisht, metoda më e lartë e miratuar nga FDA për ta bërë këtë është me antitrupat, të cilat kanë qenë mjete perfekte për dhënien e dr ogave në shënjestër.

Burimi: Daily Mail Health/ Përshtati Panorama