/Fermë perfekte brenda shpellës për të kuItivuar ‘maIIin’, vjen dënlml për pronarët shqiptarë (Emrat)

Fermë perfekte brenda shpellës për të kuItivuar ‘maIIin’, vjen dënlml për pronarët shqiptarë (Emrat)

Kishin ngritur një fermë perfekte me të gjitha kushtet që premtonte t’u sillte miliona paund fitime. Por nuk shkoi ashtu siç pritej.

Dy shqiptarë të arr-estuar për një pIantacion kanablsi, me vlerën e disa miliona paundëve në Bradford on Avon, në Angli u dënuan me 18 muaj burg.

Aleksander Shyti, 46 vjeç, dhe Altin Deda, 39, emigrantë të paligjshëm, ku-tivonin qindra bimë narkotlke, kur u arr-estuan në shtator gjatë një operacioni poIicor.

Vlera në treg e shitjes së kanablsit arrinte në tre milionë paundë.
Parcela gjendej 50 metra nëntokë dhe kishte dy dyer metalike.

Policia gjeti në vendngjarje një pishinë plastike, që shërbente për ujitien e bimëve dhe një palestër të improvizuar, ku punonjësit që kujdeseshin për kanablsin e që merrnin 100 paundë në ditë, të ishin të formë të mirë fizike.

Tuneli i Aleksander Shyti dhe Altin Deda besohet të jetë fabrika më e madhe e kanablsit e zbuluar në Angli.

Tuneli kishte vetem një hyrje nga një derë e vogël në një gurore të braktisur.

Fillimisht, atë bunker në Avon të Ëiltshire, e kishte ndërtuar Ministria e Mbrojtjes për nevoja të saj, për t’ia lëshuar më pas kompanisë Heinz, që e shfrytëzoi për të kuItivuar për kërpudhat e supës.

Aty u zbuluan mbi 4,000 rrënjë kanablsi, që ishin të shpërndara në 40 dhomat e bunkerit që zyrtarisht është mbyllur para 20 vitesh.