/Doktori shqiptar bën supershpikje, ia sheh hajrin krejt bota

Doktori shqiptar bën supershpikje, ia sheh hajrin krejt bota

Klrurgu shqiptar në Gjermani ka zbuluar instrumentin për stentim të dyanshëm pa prerje, i cili do të përdoret dhe do i shërbejë fushës së mjekësisë në pjesën më të madhe të botës.

Ky zbulim, meqë tashmë është patentuar në emër të klrurgut shqiptar, mundëson trajtimin e sëmundjeve të arterieve dhe venave të gja kut në tërë trupin, në drejtim të zemrës dhe të këmbës, pa pre.rje apo shplm të dyfishtë.

Emri Dr. Halil Krasniqi është tashmë emër i njohur ndërkombëtarisht në shkencën e mjekësisë. Me më shumë se 15 mijë opera cione klrukgjike, është ndër mjekët me së dhunti përvojë në trajtimin operativ dhe endovaskular të sëmundjeve klrurgjike dhe vaskulare.

Dr. Dr. Krasniqi është drejtor i klinikës vaskulare dhe endovaskulare, në Spitalin Helios në Pforzheim të Gjermanisë, spital ky i Qendrës Klinike Universitare të Heidelbergut.

Gjatë gjithë karrierës së tij, gjatë trajtimeve në sallën operative, Dr. Dr. Krasniqi është interesuar që bëjë përmirësime në procedura dhe instrumente, që të ju mundësojë pacientëve trajtim të lehtë në aspektin profesional. Brenga kryesore e tij gjithmonë ishin pre rjet e mëdha gjatë intervenimit klrurgjik. Andaj, fokusi i tij ishte që këto intervenime të bëheshin pa pre rje por vetëm me shpu.arje, duke ju mundësuar pacientëve rikuperim shumë më të shpejtë, shkruajnë mediat gjermane, përcjell albinfo.ch.

Për trajtimin e sëmundjeve të zgjerimit (Aneurizma) apo ngushtimit (stenoza) të arterieve dhe venave, duhej pre rje klrurgjike, hapja e abdomenit apo Bypass-a. Deri më tani, klrurgët kishin mundësi që këto sëmundje të i trajtonin me një punkcion në ije dhe atë në drejtim të zemrës, ose në drejtim të këmbës. Por nuk ishte e mundur që kjo të kryhej në të dyja drejtimet në të njëjtën kohë, dhe pa prerje dhe hapje të arteries, apo një shpim të dytë i cili rrez ikonte të i shkaktonte pacientit dëmtimin e arteries apo gja kderdhje pas intervenimit.

Përvoja dhe angazhimi në shkencën e mjekësisë i Dr. Dr. Krasniqit, sollën në zbulimin shpikës të instrumentit „Krassa – Shipkë dy drejtimëshe“.

Shipka „Krassa“ tani e bënë të mundur trajtimin intervencional të enëve të gja kut me një sh pim me gji lpërë, duke mundësuar ballonimin dhe implantimin e stentave në çdo artierie dhe venë, në drejtim të zemrës dhe në drejtim të këmbës, pa bërë asnjë pre rje.

Shumica e këtyre intervenimeve do të mund kryhen vetëm me një sh pim me gji lpëre, futjen e shipkës „Krassa“ në enën e gja kut, duke vazhduar me sondimin e telit dhe përmes tij ballonit dhe stentit. Trajtimi përmes Krassa-s, do ju mundësojë pacientëve rikuperim shumë të shpejtë, ndërsa kirurgëve vaskular, radiologëve, angiologëve por edhe të kardiologëve në tërë botën, do të ju mundësojë intervenim shumë më të lehtë, pa pre rje dhe pa komplikime.

Shipka e zbuluar do të futet në tregun botëror të instrumenteve të mjeksisë pas disa muajsh. Klrurgët vaskular, kardiologët dhe kolegët e tjerë në Gjermani dhe vendet e tjera, janë shpreshur të kënaqur me këtë zbulim, duke mirëpritur që sa më shpejtë të kenë në përdorim këtë instrument.

Për këtë zbulim kanë shkruar edhe të mediat gjermane, duke vlerësuar lartë përkushtimin dhe punën e Dr. Dr. Krasniqit në shkencën e mjekësisë.

Në anën tjetër, Dr. Dr. Krasniqi shprehet i lumtur që zbulimi i tij do të ju mundësojë pacientëve intervenime më të lehta, kurse kolegëve të tij do të ju lehtësoj punën dhe përgjegjësinë që kanë në sallat operative të spitaleve. Ai po ashtu u shpreh i gatshëm që të vazhdoj kontributin e tij shkencor dhe profesional, në të mirë të pacientëve.