/Bregu merr detyrën më të lartë të një përfaqësuesi nga Shqipëria në rajon

Bregu merr detyrën më të lartë të një përfaqësuesi nga Shqipëria në rajon

Majlinda Bregu hodhi kandidaturën për nje pozicion shume te rendesishem ne standard rajonal. Zonja Bregu vendosi te kandidojë për detyrën e Sekretares se Pergjithshme të këshillit të Bashkëpunimit Rajonal, qe eshtë degë operacionale e Procesit Europiano-Juglindor të Bashkëpunimit dhe funksionon si një pikë fokusimi për bashkëpunimin në rajon duke përfshirë 13 vende.

Në zgjedhjet qe u mbajtën ajo arriti të fitojë përballë ish kryeministrit malazez Igor Luksic duke i dhënë per te parën herë Shqiperise nje përfaqësuese ne nje detyre te nje rangu te tille. Bregu merr zyrtarisht detyrën ne janar te vitit 2019.