/Askush nuk do e besonte, publikohen fotot e magjishme nga liqeni i akullt në Mars

Askush nuk do e besonte, publikohen fotot e magjishme nga liqeni i akullt në Mars

Agjencia Hapsinore Europiane, ESA, ka shpërndarë fotot e një krateri në Mars që është i mbushur me akull gjatë gjithë vitit. ESA ka konfirmuar se bëhet fjalë për një bllok akulli, jo bore. 82 kilometra të gjatë dhe dy kilometra të thellë.

Akulli ndodhet në polin verior të planetit, dhe akulli mund t’u shërbejë kolonizatorëve të ardhshëm për karburant, përveçse mund të ketë mbetje interesante në brendësi.

Fptpka që u mor nga kamera HRSC e vendosur në një satelit që është hedhur 15 vite më parë. Krateri quhet Korolev, në nder të inxhinierit sovjetik, Sergeji Korolev