May 29, 2020

Arijeta Spahiu: Shqiptarët janë pasardhës të maqedonasve

Nga: Arijeta Spahiu

Ca mendime për nacionaIizmat e verbëra të individëve që janë miopik dhe nuk shohin më larg se hunda: Maqedonët ishin fis gjysmë Ilir dhe gjysmë Helenas. Sllavët kanë ardhë në këto troje në shekullin e VII.

Po them shumë publikisht se shqipëtarët janë më shumë pasardhës të Maqedonëve se sa çdo popull sllav. Për turkofilët që nuk shohin asgjë më shumë se ndasitë fetare nuk e kam ndërmend më u marrë me ta dhe automatikisht i boj block, se gjith ai negativitet buron nga ajo se nuk kanë identitet. Feja nuk eshte identitet, është lidhje spirituale me krijuesin.
Për atë prap po them se unë si shqiptare, pasardhëse e pellazgëve dhe ilirëve i përkoj më shumë identitetit Maqedon se sa cdo popull sllav ne regjion.

Për ju që dini pak me “fiqiru” dhe e njihni historine bazë më kuptoni, për të tjerët që s’kanë njohuri historike ju ftoj të lexoni pak se është në të mirën tuaj për krijimin e identitetit personal.

Me të mira Maqedoni!
Next EU