/A e dini se stafi i aeroportit ju sheh të zhveshur?

A e dini se stafi i aeroportit ju sheh të zhveshur?

Stafi i aeroportit ju njeh shumë më tepër se që mendoni
Aeroportet shpesh ndihen si vende të huaja me grupet e tyre të rregullave, rregulloreve dhe sigurisht, sekreteve.

Vetëm njerëzit që punojnë atje e dinë se si funksionojnë gjërat me të vërtetë.
Më poshtë ju sjellim disa fakte interesante rreth aeroporteve dhe punonjësve të tyre. Dhe tani që ju do t’i njihni këto sekrete të fshehura, stafi i aeroportit mund të mos jetë në gjendje t’i fshehë ato më.

Ata na shohin të zhveshur

Shumë prej neve ndihemi keq kur një i huaj na kërkon si një masë paraprake sigurie. Por kur ta gjeni këtë, mendimi juaj për kontrollin e aeroportit do të ndryshojë përgjithmonë.

Në disa aeroporte, ka skanera të posaçëm që detyrojnë një pasagjer të heqë duart lart kur kalon nëpër të. Kjo do të thotë që një punonjës i aeroportit e sheh personin lakuriq, ndërsa ata ecin nëpër skaner. Ky skaner quhet edhe skaneri i zhveshur. Është e qartë tani që ndonjëherë stafi i aeroportit na njeh shumë më mirë sesa mendonim.

Ata e dinë sa jemi agresiv
Në shumë aeroporte të mëdha, ka kamera të veçanta që ndihmojnë në njoftimin nëse një person është i dehur ose nën ndikimin e drogës. Disa kamera madje mund të tregojnë një nivel të caktuar të agresionit. Kamerat i transmetojnë informatat në një kompjuter dhe në rastet e niveleve të rrezikshme të agresionit (kur një person duket i kuq), personi do të ndalet nga një roje sigurie për një inspektim të detajuar.
Ata kanë qen të kontrollojnë çantat tona

Para se bagazhi juaj të kalojë në avion, ai kalon nëpër pesë nivele sigurie dhe një prej tyre (përveç skanimit të përmbajtjes) përfshin kontrollimin e një qeni të veçantë që mund të gërryej drogë ose kimikate të tjera.

Ata e dinë atë që e keni mbajtur në duart tuaja

Ndonjëherë stafi i aeroportit u kërkon udhëtarëve të fshijnë duart mbi një copë pëlhure para se ta futin atë në një makinë të veçantë. Kjo procedurë duket e frikshme, por në të vërtetë, nuk është. Ju po kontrolloheni nga një makinë që quhet atomizer.

Para fillimit të ditës së punës, punonjësit vendosin mostra të kimikateve të rrezikshme në makinë si droga ose eksplozivë. Makina “memorizon” erën, dhe në rastin e duarve të një personi që nuhasin diçka si ato kimikate, ai i paralajmëron ata për këtë rrezik.