/27 vjecarja, mamaja e binjakëve habitet kur shkon të bëjë ekon për shtatëzaninë e re. Rast i saj ndodh 1 në 10 milion

27 vjecarja, mamaja e binjakëve habitet kur shkon të bëjë ekon për shtatëzaninë e re. Rast i saj ndodh 1 në 10 milion

Njihuni me Casey Saunders, në krye të fotos. 27-vjeçarja rezidente ne Kolorado sapo bëri diçka pothuajse të pamundur – ajo lindi grupin e dytë të binjakëve identikë!Po, ajo ka dy djem binjakë dhe tani, një dyshe vajzash binjake,Maya dhe Laya.

Eshtë shumë e rrallë për një nënë që të lindë dy grupe të binjakëve identikë ,në të vërtetë shanset që kjo te ndodhe janë rreth 1 në 70.000 – por dy grupet e binjakeve nuk janë ato që bëjnë historinë e kësaj nene, po është fakti që vajzat e saj i kanë mbijetuar shtatëzënisë.

Sipas një interviste me Daily Mail, kur Saunders hyri për ultratingujt e saj të parë, ajo mësoi se vajzat binjake po zhvilloheshin brenda të njëjtës placente.Kjo gjendje e rrallë quhet ‘monoamnitoc monochorionic ‘ dhe ndodh në më pak se një për qind të shtatzënive me binjake.

Por, pavarësisht komplikimeve, vajzat binjake erdhën në këtë botë të shëndetshme dhe të lumtura dhjetorin e kaluar. Transmeton 10gjera.com.Nëna madje thotë se të vegjlit e saj janë duke “tejkaluar të gjitha pritshmerite”. A nuk është kjo e mrekullueshme ?!